Etiketter

torsdag 13 december 2012


Inlämningsuppgift 2 Svenska
Tre kvinnor stal choklad och karameller till ett värde av 10. 000 danska kronor, den Skälländska polisen kom att anhålla tre stycken kvinnor, två av kvinnorna var ifrån Helsingör och den sista kvinnan var från Espergærde. Kvinnorna var i åldrarna 33, 36 och 45 år gamla.
De tre kvinnorna gick igenom en obemannad kassa, med en kundvagn hade de gått runt i mataffären Bikla. Kommunikationsmedarbetaren Martin Bjerragaard sa till Ritzau att de hade fyllt en kundvagn med choklad, karameller och läsk till ett värde av 10.222 danska kronor. Efter att de gått igenom den obemannade kassan så stoppades dom av butikskontrollanten på parkeringsplatsen.
De tre kvinnorna är alla tre nu anhållna av polisen och anmälde de för snatteri. Bilka fick tillbaka kundvagnen med varorna i, de hade bara som krav att kvinnorna skulle ersätta butiken för läsken som de redan hade öppnat och druckit av. När den 45 åriga kvinnan visiterads fann man att hon bar runt på kontanter som var värde mer pengar än de stulna varorna.

Originalet på Danska    http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2012/12/11/102802.htm
Tre kvinder blev mandag aften taget for chokolade- og karameltyveri i Bilka for over 10.000 kroner.
Midt- og Vestsjællands Politi kom og anholdt to kvinder på 33 og 45 år fra Helsingør og en kvinde på 36 år fra Espergærde.
Gik gennem ubemandet kasse
- De havde gået rundt i Bilka med en indkøbsvogn, som de havde fyldt med chokolade, karameller og to sodavand til en samlet værdi af 10.222 kroner, oplyser kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard til Ritzau.
- Med den fyldte indkøbsvogn var de gået gennem en ubemandet kasse, hvorefter butikskontrollanten pågreb dem på P-pladsen med de ubetalte varer, fortæller han.
Politiet anholdt alle tre kvinder og sigtede dem for butikstyveri.
Bilka fik varerne i indkøbsvognen retur og havde kun et erstatningskrav for to sodavand, som kvinderne allerede havde drukket.
Fandt stort pengebeløb
Da betjente visiterede den 45-årige kvinde, fandt de et kontant pengebeløb større end værdien af de stjålne varer. Da den 45-årige havde gæld til Skat, beslaglagde politiet størstedelen af de fundne penge som afdrag på gælden til det offentlige.
De tre anholdte skal afhøres nærmere i løbet af tirsdagen, hvorefter politiets jurister vil tage stilling til, om nogen af de anholdte skal fremstilles i grundlovsforhør.  /ritzau/
10 svåra ord på Danska och Norska
Danska                    
1. Anholdte- anhållana
2. Fyldte- fyllda
3. Sodavand- läsk
4. Værdien- värdet
5. Værdi- värde av
6. Pågreb- kom på dom
7. Fortæller- berättar
8. Pladsen- platsen
9. Afhøres- förhöras
10. Politiet-polisen
Norska
1. gang- gång
2. tankesterk- överväger
3. mennesker-människor
4. monoteistiske- monoteistisk
5. mytologien-mytologi
6. skremmende- skrämmande
7. oppslukende- uppslukande
8. forteller- säger
9. selvskreven- uppenbara
10. skildringer- skildringar
Hanna Kjellin sa11f

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar