Etiketter

onsdag 19 december 2012

Referat av artikeln 22-årig anholdt for bombetrussel


Polisen i Östjylland har gripit en 22-åring efter ett bombhot, skriver John Kaas Fallesen i Jyllands-Posten den 18/12/12 i artikeln ” 22-årig anholdt for bombetrussel”. Fallesen skriver att den gripna personen åtalas för att ha stört den sociala ordningen eftersom hotet, som inträffade i måndags, var riktat till Århus Universitet vilket ledde till att flera prov ställdes in, men även kollektivtrafiken drabbades samt att ett närliggande barnsjukhus fick evakuera 50 barn. Författaren skriver även att 22-åringen är i den förberedande processen till rättegång och personen kommer även vara häktad i 14 dagar. Måndagens bombhot var det andra under två månader, betonar Fallesen. Det förra bombhotet som skedde i oktober greps ingen för, skriver Fallesen. Artikeln tar även upp att bomben hittades vid 6-tiden i måndags kväll och då upphävde evakueringen och saker började övergå till det vanliga.

 http://jyllands-posten.dk/aarhus/krimi/article4952789.ece, senast uppdaterad 18/12/12 09:43. 


10 danska och norska ord:
halen: svans
straalede: lyste
skikkelse: figur
lignede: förfalskade
ætherisk: eterisk
endelig: slutgiltig
lommen: fickan
ekornet: ekorre
begynte: igång
klessnor: klädstreck


Orginalartikeln:

22-årig anholdt for bombetrussel

OPDATERET 18.12.12 KL. 09:43
Østjyllands Politi har anholdt en mand for en bombetrussel mod Aarhus Universitet.
Politiet i Østjylland har anholdt en 22-årig mand for gårsdagens bombetrussel mod Aarhus Universitet. Bombetruslen blev indtelefoneret i går til universitet, hvilket medførte at en række planlagte eksaminer måtte aflyses.
Manden er sigtet for at have forstyrret samfundsordenen ved at påføre ikke blot universitetet og de studerende gener, men også de problemer, der opstod med den kollektive trafik som følge af truslen.
Den 22-årige blev tidligere i dag fremsat i det grundlovsforhør, hvor han blev varetægtsfængslet i 14 dage.

Ikke første gang

Mandagens bombetrussel mod Aarhus Universitet var den anden bombestrussel mod det østjyske universitet på to måneder.
26. oktober modtog universitetet et brev, der truede med at sprænge en bombe. Der er foreløbig ikke meldt om nogen anholdte i den sag.
Foruden de studerende og ansatte ved Aarhus Universitet, blev også 50 børn evakueret fra Dronning Alexandrines Børnehave, der er nabo til den bygning på universitetet, som truslen drejede sig om.
Efter en gennemsøgning af universitetsbygningen kunne Østjyllands Politi kort efter kl. 18 mandag aften meddele, at de ikke havde fundet en bombe og ophævede herefter evakueringen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar