Etiketter

torsdag 20 december 2012


Referat av artikeln ”Politiet fant blodspor: - Her ble Sigrid holdt skjult”

Under tisdagen den 11 december skriver Frode Hansen, Hans-Martin Thømt Ruud och Harald S. Klungtveit i norska Dagbladet att polisen i Norge har funnit blodspår i en husvagn i Oslo. En 37-årig man och hans 64-åriga kamrat greps vid lagerlokalen där husvagnen fanns. 16 kilometer därifrån hade man tidigare hittat 16-åriga Sigrid Giskegjerde Schjetne i ett skogsområde. Sigrid var anmäld saknad i nästan en månad och polisadvokat Cecilie Gulnes säger i Dagbladets intervju att fynden i husvagnen har haft en stor betydelse för utredningen.
Den misstänkte 37-årige mannen nekar till all form av inblandning i försvinnandet medan den 64-årige medmisstänkte mannen har släppts på fri fot. Hansen, Thømt Ruud och Klungtveit skriver också i artikeln att polisen nu undersöker flera bilar vid platsen och även 37-åringens bil som såldes någon dag efter Sigrids försvinnande. Det ska undersökas om någon av bilarna kan ha använts för att förflytta Sigrid till eller från platsen.
Enligt Hansen, Thømt Ruud och Klungtveit kvarstår många frågor kring fallet. Polisen har konstaterat att hon var död ett tag innan hon upphittades men man har ännu inte kunnat fastslå dödsorsaken och något mordvapen har inte hittats. Polisen är ännu inte säker på om det är en eller flera personer som står bakom mordet men de har misstankar om att det finns någon mer som har vidare information om fallet.


Norska till svenska
Skjult – gömd
Siktede – anklagade
Ukene – vecka
Kun – endast
Løslatt – släppt
Spørsmål – frågor
Holdepunkter – bevis

Agnes Markebo, HU11

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar